Dr. A.R. Tellegen

Biografie

Al tijdens de studie Diergeneeskunde heb ik een fascinatie ontwikkeld voor het bewegingsapparaat, en dan met name de wervelkolom. Ik heb daarom na een kort intermezzo in de eerstelijns praktijk een promotietraject voltooid bij de afdeling Orthopedie-Neurochirurgie van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Mijn onderzoek richtte zich op het ontwikkelen van een nieuwe behandelingen voor zowel artrose als tussenwervelschijfdegeneratie bij honden en mensen, waar ik tijdens het symposium meer over zal vertellen.

Ondertussen ben ik alweer anderhalf jaar werkzaam bij het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam, zowel bij de afdeling Orthopedie als bij de Spoedkliniek. Bij de afdeling Orthopedie zet ik me dagelijks in om honden en katten met orthopedische problemen zo goed mogelijk te helpen. We proberen als afdeling bij te blijven met de meest recente ontwikkelingen om optimale zorg te kunnen blijven bieden. Ook hier ben ik betrokken bij onderzoek naar een nieuwe behandeling voor honden met lage rugpijn.

Ik woon in Utrecht met mijn partner en onze twee jonge katten. In mijne vrije tijd ga ik graag paardrijden of hardlopen.