Dr. M. van Heel

Biografie

Ik ben opgegroeid tussen de paarden en heb intensief gereden. Tijdens mijn studie Fysiotherapie in Enschede ben ik dan ook thuis blijven wonen zodat ik dagelijks met de paarden bezig kon blijven.

Na Fysiotherapie ben ik van Enschede verhuisd naar Maastricht om daar bewegingswetenschappen te studeren. Kleine kamer in een leuke stad maar ik miste de paarden. Het was voor mij een logische stap om af te studeren in Utrecht aan de Faculteit Diergeneeskunde om aldaar toch weer met paarden bezig te zijn.

Mijn afstudeeropdracht ging over orthopedisch hoefbeslag en viel dusdanig in de smaak dat ik gevraagd werd om te komen promoveren bij diergeneeskunde, aldus geschiede.

Na het afronden van mijn proefschrift en de opleiding fysiotherapie bij dieren heb ik bijna 10 jaar bij Mustad Hoofcare gewerkt innovatie manager. Het bekendste product uit die tijd is het Equi-Librium hoefijzer (en alle spin-offs) geweest.

Daarna heb ik 2 jaar bij Werkman gewerkt en me ook daar met innovatie beziggehouden.

In de dierfysiotherapie houd ik me vooral bezig met het monitoren van sportpaarden.

Anno nu heb ik een eigen bedrijf, Eqkey, waarin ik als consultant bedrijven help met allerlei vraagstukken (paard gerelateerd). Verder ben ik afstudeerbegeleider en docent aan de Master innovatie in zorg en welzijn in Utrecht en moeder van twee toppers!